Lesestoff om Hellas

Et greit hjelpemiddel på ferden

De gangene vi har vært ute å reist har det vært svært nyttig for oss å ha forberedt oss godt i forhold til de stedene vi skal besøke. Ofte finnes det så mye å se, at det kan være greit å finne ut hva en egentlig ønsker å oppleve aller mest, og så kanskje ta med noe mer i slengen.

En annen ting er at det alltid dukker opp noe uforutsett, som gjør at en kanskje ikke får med seg det en egentlig ønsket. Vi har også opplevd å komme til steder uten noe forhåndskunnskap, og da er det ofte tilfeldighetene som avgjør hvilke opplevelser vi kommer hjem med.

Reisehåndbøker er ofte lett å skaffe seg, og som forhåndskunnskap kan det gjerne være nok med en generell bok. Det finnes massevis av slike bøker, og de heter gjerne noe slikt som “Opplev de greske øyer” eller “Lonely Planet – Greece”. Videre finnes det masse andre bøker som omhandler Hellas, en det er fakta, historie, mytologi, matoppskrifter. Mye av dette kan være morsomt å lese for en “Grekofil”, og det er alltid noe nytt å lære.

Jeg skal heller ikke glemme skjønnlitteraturen. Enten det er bøker med Hellas som tema eller det er greske forfattere. Sistnevnte finnes det ganske mye av, men det er ikke så veldig mange som er oversatt til norsk. En må nok heller se etter engelske oversettelser, da det vanligvis er et godt utvalg i dette.

Her vil du finne noen av de bøkene vi har samlet opp før og underveis. Ikke alle er like aktuelle, da det ofte kan være ganske tidsbestemt, men noe vil som oftest være uforanderlig.